Szociális alapszolgáltatások infrastrukturális fejlesztése címen kiírt pályázaton 52 millió 631 ezer 533 forintot nyerhet Székkutas Önkormányzata, ami mellé 5 százalékos önerőt, azaz 2 millió 631 ezer 533 forintot kell biztosítaniuk.

Ebből az összegből teljesen megújulna a gondozási központ. A jelenlegi konyha nem felel meg az előírásoknak, így ott kezdenék a munkálatokat, de az épület teljes akadálymentesítésen is keresztülmenne. Megújulnának a belső szobák, egy-két falat áthelyeznének. Az ingatlan tetőszerkezetét is felújítanák, míg az égőket energiatakarékosra cserélnék ki. A fűtési meleg vizet szilárd tüzelésű rendszer, a használati meleg vizet napkollektorok biztosítanák.

Mindezek mellett a pihenő szobákban és az illemhelyeken vészjelzőket építenének, a könnyebb internet elérés miatt WIFI rendszert alakítanának ki. Az épület mellett az udvaron is végeznének felújításokat. Kerti padokat és filagóriát helyeznének el, melyek a szabadtéri rendezvények lebonyolítását szolgálnák.

A pályázat 8,4 millió forintjából eszközbeszerzésre is sor kerülne. Terepjárót, kerékpárt, műszaki eszközöket, nyomtatót, fénymásolót, erősítőt, hangfal szettet, mikrofont és bútorokat vásárolnának.

A pályázatot január 9-én adták be és a pozitív elbírálás után várhatóan július elején indulna a beruházás – tájékoztatott Rostás Tibor, aki szerint 6-8 hónap után készülne el teljesen az intézmény. 2,6 milliós községi befektetésből több mint 50 milliós beruházásra tehet szert ezzel a pályázattal Székkutas – zárta az ügyintéző.

 

Forrás: promenad.hu