A székkutasi adventi koszorún - amelynek felállítását az olvasókör kezdeményezte - a negyedik gyertyát vasárnap este Szél István polgármester gyújtotta meg.

 

Az első három gyertyát az adventi vasárnapokon Tembel Tibor iskolaigazgató, dr. Laurinyecz Mihály katolikus plébános és Tóth Imre református tiszteletes lobbantotta lángra, a vasárnap estén a székkutasiak gyűrűjében a település vezetője gyújtotta meg az utolsó gyertyát.

A gyertyagyújtásra sokan a katolikus templomban rendezett jótékonysági koncertet követően érkeztek, és a az eseményen részt vettek a templomban fellépő, orosházi Szokolay Bálint Madrigál Kórus tagjai is. Az ünnepi hangulatban Labozár Antalnak az ünnep gondolatait megfogalmazó versét Molnár Ernő olvasta fel, majd Szél István mondta el személyes gondolatait.

A település első embere kifejtette: fontos, hogy a karácsonyi szeretet első élményeit a szüleitől kaphassuk meg, és ezért köszönetet mondott édesapjának és édesanyjának is, majd hozzátette: a párválasztás során fellobbanó szerelem élménye mindenkit megérint, de fontos, hogy ez a mindennapokat megtartó szeretetté formálódjon.

Szél István elmondta: a szeretet hűség, törődés, tisztelet, a másik elfogadása annak erényeivel és hibáival együtt. A karácsonyról szólva hozzátette: ez egy visszatérő, de ritka alkalom arra, hogy kimondjuk a szót: köszönöm, és szerénységet és alázatot tanuljunk, amelyre a szentírás is tanít bennünket, hiszen a megváltó is jászolban született.

A negyedik gyertya lángjának fellobbanása után a művelődési központban szeretetvendégségre került sor forralt borral, forró teával és süteményekkel. Labozár Antal hegedűje is előkerült, és a korábban kötött barátság is nyilvánvalóvá vált a székkutasi prímás, és a délutáni jótékonysági koncerten fellépett orosházi madrigálkórus tagjai között, akik ezen az alkalmon bizonyíthatták: nemcsak a karácsonyi énekek, hanem a népdalok és a magyar nóták is közel állnak szívükhöz.

Forrás: promenad.hu