Egy nagyon jó hír, mely még ugyan nem végleges döntés, de úgy tűnik, sikerült találni egy háziorvost találni a településre. Egy kétgyermekes fiatal pár költözne Székkutasra, ahol a hölgy a háziorvosi, férje pedig az ápolói, asszisztensi feladatokat látná el, mondta Szél István polgármester.

 

Jövőre a közfoglalkoztatásban is változások mutatkoznak majd, nemcsak faleveket fognak a közmunkában részt vevő söprögetni, bár erre is szükség van, hanem értékteremtést is végeznek. Két hektáron krumplit és vöröshagymát, valamint gyógynövényeket fognak termelni. Ezen túl 2012-ben 800 fa kerül elültetésre, melyet minden évben legalább ennyi követne.

 

 

Az elképzelés az, hogy a közintézmények fűtését majd fatüzelésű kazánra cseréljék. 3-4 év múlva az idősebb fákban már gyérítést lehetne végrehajtani, hiszen biztosított az utánpótlás, így megoldható lenne a tüzelőkérdés, mely hosszútávon jelentős költségmegtakarítást eredményezne. Nem erdőgazdálkodásban, de fagazdálkodásban mindenképp gondolkodnak Székkutason a 2013-as évtől, a jövő év lenne a próba. A területek kijelölése még kérdés, mivel a jó termőterülteken mezőgazdasági termelést akarnak folytatni, azt vétek lenne erdőre pazarolni.

 

 

Jövő év júliusára kapott meghívót Székkutas a németországi Netzschkau városból, amely Hugo Hartung szülővárosa és 2012-ben ünnepli 325 éves fennállását. Ebből az alkalomból testvértelepülési szerződés aláírására kerül sor, mellyel egy sok évtizedes adósságát rója le nemcsak Székkutas, de az ország is a méltán világhírű Piroschka kultusz felé. Itt a polgármester még megjegyezte, nemrégiben egy kínai delegációval is találkozott, velük elsősorban befektetéssel és jövőbeni együttműködési, munkahelyteremtő beruházásokról tárgyalt.

 

Forrás: promenad.hu