Székkutason idén januárban is megtartották a hagyományos kulturális kerekasztal megbeszélést. A főtéma a 2017-es év programnaptárja volt, de kiderült az is, hogy nevet kap a helyi művelődési ház.

Az idei év első hónapjában is összeült Székkutason a kulturális kerekasztal. A megbeszélésén az önkormányzat munkatársai, a helyi intézmények vezetői, a civilszervezetek képviselői és a közélet szereplői vettek részt.

Az elmúlt években kiválóan sikeredett település kulturális élete. A legutóbbi programsorozat az adventhez kapcsolódott, de a Murgács Kálmán Nóta Klub is énekszótól hangos megemlékezést tartott még október végén. Nem maradt el a népmese napja és parádés volt a rengeteg érdeklődött vonzó Főtéri Falunap is, nem beszélve a szántóversenyről.

A programkavalkád a 2017-es esztendőben sem marad el. Szabó Emese települési képviselő, kulturális tanácsnok, kérdésünkre elmondta, hogy ahogy 2016-ban idén is a „kevesebb néha több” elvét követik.

Természetesen a hagyományosnak nevezhető programok nem maradnak el. Év eleji bálra már a hétvégén lehet számítani, februárban pedig a télűzés veszi át a főszerepet. Március 15-én megemlékezést tartanak, díszpolgári címeket osztanak ki, valamint nevet kap a székkutasi művelődési ház is. A neves nótaszerző, Murgács Kálmán a névadó.

Az év folyamán a tervek szerint 2017-ben is megemlékeznek a Költészet Napjáról. Az Anyák Napja és a Gyermeknap is fontos lesz, de a motoros nap és a szántóverseny is része az idei év programkínálatának, nem beszélve a Főtéri Falunapokról.

Az idei évben a település csatlakozik az országos programsorozathoz a „Kultúrházak éjjel-nappal”-hoz. Ennek keretében 3 napon át készülnek a szervezők színes és izgalmas eseményekkel. Bemutatnak egy székkutasi verseskötetet, a Piroschka film különleges vetítésére és kézimunka-kiállításra is lehet számítani.

szcs