Négysávos lesz a 47-es főút Hódmezővásárhely és Debrecen között – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, amikor a csongrádi megyeszékhelyen Botka László polgármesterrel tárgyalt. Szél Istvánt, Székkutas polgármesterét arról kérdeztük, ez milyen hatással lehet a község életére.

- Hatalmas szerencse Székkutas számára, hogy egy országos közúthálózat mellett fekszik. Ez mind megközelítés, mind gazdasági szempontból előnyökkel jár hasonló méretű településekkel szemben. Éppen ezért fantasztikus lehetőségnek érzem, hogy négysávossá alakítja a kormány a 47-est – válaszolt Szél István. A politikus szerint a beruházás cégek letelepedését, ezáltal munkahelyeket eredményezhet, valamint a községből könnyebben lehet majd Hódmezővásárhelyre, vagy Orosházára jutni.

Egyelőre még nem ismert, hogy a négysávosítás közvetlenül hogyan érinti Székkutast: elkerülő épül, vagy útszűkülettel vezetik át a településen a forgalmat. A polgármester még elmondta, utóbbi esetben a Szeged felől érkezők elsőként Székkutason haladnának át, ami további pozitívumokat hozhat a település mindennapjaiba.

Forrás: promenad.hu