Babgulyás, lecsó, káposzta és tárkonyos ragu – ezekből az ételekből összesen nyolcszáz adag készült pénteken a székkutasi gulyáságyúban, amit aztán a helyi lakosok között osztottak szét a Művelődési Ház előtt.

 

 

Székkutason immáron negyedik alkalommal rendeztünk ételosztást – kezdte beszélgetésünket Illyés Gábor, szervező, aki elmondta: ez a kezdeményezés december 28-án lesz kereken tíz éves, hogy elkezdtük az országban. Ez idő alatt több mint félmillió adag ételt osztottunk szét –számolt be a kezdeményező, majd visszatért a pénteki eseményre, ahol négy féle ételt készítettek: babgulyás, lecsó, káposzta és tárkonyos ragu.

Az Önkormányzat mind a négy alkalommal támogatta az ételosztást – tudtuk meg Rostás Péter, alpolgármestertől, aki portálunknak elmondta, hogy a pénteki 50 ezer forintjába került a Hivatalnak, amit az adófizetők pénzéből szorítottak ki, de mindezek mellett voltak, akik üzemanyaggal, vagy éppen tüzelőanyaggal támogattak minket.

- Nemcsak a nagycsaládosok, kisnyugdíjasok, rászorulók, hajléktalanok jönnek az ételosztásra, hanem azok is, akik 70-80 ezer forintot keresnek havonta, hiszen, ha minden rezsit kifizetnek, utána nem sok pénzük marad az életre, és ezzel is próbálunk segíteni a családoknak – fogalmazott Illyés Gábor, akitől megtudtuk, hogy a következő ételosztás Orosházán lesz, de Gádoros és Battonya is tervbe van még véve az idén.

Délután pontban egy órakor dr. Laurinyecz Mihály, plébános megáldotta, majd megszentelte a finomságokat és kiosztották a nyolcszáz adag ételt.

Forrás: promenad.hu