Évről-évre munkatervet készít a székkutasi általános iskola a következő esztendőre, mely zömmel a gyerekek délutáni, vagy iskolán kívüli programjait, szabadidős lehetőségeit foglalja össze, erről Tembel Tibor intézményvezető beszélt a legutóbbi testületi ülésen.


A kidolgozott munkatervet már elkészítették, de a polgármester kevésnek találta a január és június közötti kínálatot ezért bővítést kért a programokban. Tembel Tibor elmondta, megtakarítási okok miatt is kevesebb a program, illetve igyekeztek olyan programokat megtervezni, mely csekély összegből, vagy szinte 0 forintból is megvalósíthatók.

Egy kicsit bátrabban tudnak tervezni a jövő évre, miután a testület novemberi ülésén 150 ezer forint támogatást szavazott meg a Székkutasi Gyermekekért alapítvány részére, hogy támogassa ezeket a rendezvényeket, emelte ki Tembel Tibor, és hozzátette igyekeznek majd pályázni is a lehetőségek szerint.

Tavasszal a Föld Napja alkalmából, illetve annak környékén egy „Megsebzett Föld” elvnevezésű programmal készülnek, mely során a környezettudatos magatartásra és a természet megóvására, szeretetére hívják fel a diákok figyelmét. Tanulmányi utakat szerveznek, kirándulnak, szemet szednek, és egyéb is szerepel a tervek között.

forrás: promenad.hu