Úgy döntött a székkutasi képviselőtestület, hogy ebben az évben, az eddigiektől még több szociális juttatást nyújt azoknak, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe a településen.

 

150 tartós élelmiszerekből álló csomagot osztanak ki december hónapban, a csomagok egy részét megkapják azok a közmunkások is akik legalább 4 órában vállalták a munkát a településen ebben az esztendőben. A csomagok értéke egyenként 1500 forint, mondta el Szél István polgármester.

Téli tüzelőt is biztosítanak, erre 150 mázsa fa áll rendelkezésre, ennek az elbírálásáról is szociális bizottság dönt a településen. A fa kiszállítására a karácsonyt megelőző héttől kerül sor, és január elejéig szeretnének vele végezni.

 

 

Igyekeztek a juttatásoknál figyelembe venni, hogy olyanok is kapjanak, akik húsvétkor kimaradtak, de sok olyan család él, akinek, most is visznek adományt. Emellett december 5-én este 200 helyi gyermek kapott mikuláscsomagot, melyben helyi vállalkozók mutattak összefogást, tette hozzá Szél István.

 

 

Az év vége és a karácsony közeledtével kapcsolatban Szél István összegezte, egész évben nyitva állt az ajtaja mindenki előtt, igyekeztek mindenkinek a problémáját orvosolni, arra valamilyen megoldást találni. Ha valakit véletlenül mégis megbántottak volna, vagy nem sikerült maradéktalanul segíteni, akkor azért elnézést kérnek, de egy nagyon nehéz és problémákkal teljes évet tudhat maga mögött a település. Ezért türelmet és megértést kérnek a lakosságtól, de úgy érzik, az idén a testület megmutatta mire is képes, úgy sikerült 24 millió forint „önhiki”-s pénzt a településre hozni, ahogy azt kevés más település tudta volna megcsinálni.

 

 

A következő év még nehezebbnek ígérkezik és 2012 nagy kérdése az lesz, egy kis közösség, mint Székkutas is, hogyan tudja megvalósítani és elfogadni azokat az intézkedéseket és törekvéseket, melyek csak a legfontosabbak és közösség fejlődését szolgálják.

Ezen gondolatok jegyében kíván a polgármester és a testület mindenkinek áldott, békés, szeretetteljes Karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt.

 

Forrás: promenad.hu