A 2012-es esztendő több nagy lépést, eseményt is tartogat Székkutas számára, foglalta össze Szél István polgármester évértékelőjében. Az első és egyik legfontosabb a költségvetéséi mutató további javítása, mely az iskola fenntartásának átadásával már jelentősen javult.

 

Jövőre tervezi az önkormányzat egy saját kft megalakítását foglalkoztatási és település üzemeltetési feladatok ellátására. Ennek keretében egy szociális boltot is készülnek nyitni, ahol nemcsak az általuk, de a lakosság által megtermelt termékeket is értékesíteni lehetne. Nem dolgoznának nagy árrésekkel, így vásárolni is megérné a helyieknek. 

 

 

Jövőre megnyíló pályázatokban a település intézményeit fejlesztené az önkormányzat, megújulna az öregek napközi otthona, a tornaterem, a művelődési ház, rendbe és szebbé tennék a közterületeket, parkokat. 

 

 

Évek, évtizedek óta nincs rendes játszótere Székkutasnak, ezt jövőre közösségi összefogással szeretnék megváltoztatni, még kérdés, hogy a Kossuth utcai régi játszótér helyén, vagy valahol a víztorony közelében, központi helyen. A polgármester bízik benne, van akkora összefogás a településen, hogy ezt meg tudják oldani közösen 2012-ben. 

 

 

Változatlanul elkötelezett a testület a csatornázás mellett, Szél István kiemelte, 1 milliárd forintot másként csaknem lehetetlen lenne a településre hozni beruházásra, így ha adja az Európai Unió a pénzt, azt ki kell használni és a jövőbe tekintve, látni kell annak értékes hozadékait.

 

 

Forrás: promenad.hu