A székkutasi új játszótér javára fordítják a vasárnap esti, a katolikus templomban megrendezett koncert bevételét - mondta el a nagysikerű előadást követően Kovácsné Rostár Erzsébet önkormányzati képviselő, az olvasókör elnöke.

 

Már ismerték a székktasiak az orosházi Szokolay Bálint Madrigál Kórust, amelyet karácsony előtti koncertre meghívtak a község katolikus templomába. Az énekegyüttes a karácsonyi dalok hazai és a nemzetközi palettájáról válogatta össze műsorát, amely a templom remek akusztikájában örömet okozott a rendezvényre érkezőknek.

Az 1959-ben alakult énekegyüttes alapítójának nevét viseli, tiszta énekükkel, szuggesztív előadásukkal közel kerültek a székkutasiak lelkéhez, és az előadást követően részt vettek a község adventi gyertyagyújtásán is és a művelőséi központban rendezett szeretet-vendégségen.

Kovácsné Rostás Erzsébet sikeresnek értékelte az első olyan rendezvényt, amelynek bevételét a település lakott területének központjában, a Kossuth utca végén tervezett játszótér anyagi bázisának megteremtésére kívánják fordítani.

Az olvasókör elnöke elmondta: igaz, hogy a községben van több játszótér is, de ezek mind vasból készültek, és szeretnék, hogy a gyerekek a mai kornak megfelelő, biztonságos játszótéren játszhassanak. Ezt a célt fogja szolgálni az olvasókör január 8-i rendezvénye is, amelyen a művelődési központ nagytermében a Vásárhelyi Fúvószenekar ad majd újévi hangversenyt.

Forrás: promenad.hu