Apáca, tűzoltó és Minecraft emberke is megjelent a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola Gregus Máté Tagintézmény farsangján, Székkutason a Művelődési Házban.

A székkutasi iskola farsangja számos részből tevődik össze. Legfontosabb eleme természetesen a jelmezesek felvonulása, emellett néhány zenés-táncos produkció is helyet kap a programban, valamint a szülői munkaközösségnek köszönhetően farsangi fánk, büfé és zsákbamacska is rendelkezésére áll a gyerekeknek és családtagjaiknak. Végül pedig mindig a mulatságé a főszerep.

Minden osztály készül valamilyen módon a télűzésre. Előzetesen plakátokat készítenek a diákok, farsangi díszekkel, álarcokkal „öltöztetik fel” iskolájukat, illetve ezúttal a művelődési házat is. A délutáni farsangon az alsó tagozatosok valamilyen mesefigura, szuperhős vagy éppen állat bőrébe bújtak, míg a felsősök nem annyira szeretnek már beöltözni, így ők inkább táncoltak. A hetedikes lányok egy modern zenére mutatták be koreográfiájukat, melyet Zakariás Jolán tanárnő tanított be nekik.

A Hófehérke és a hét törpe című mesét is színpadra vitték ezen a délutánon, melyet egyszer már előadtak az alsó tagozatos gyerekek az iskola bálján, de annyira tetszett a közönségnek, hogy úgy döntöttek, újból bemutatják.

Az alsó tagozatosok közül Juhász-Nagy Kornél Minecraft emberkének öltözött. „Azért választottam ezt a jelmezt, mert megvan nekem ez a videójáték a gépen, és ez a kedvencem. Minden kocka benne, és egyébként horror játéknak készült, csak nem tudták teljesen megcsinálni” – mesélt a jelmezéről és a játékról Kornél, akinek bátyja, Juhász-Nagy Dániel apácának öltözött.

Mindkét jelmezt édesanyjuk, Juhász-Nagyné Tóth Tünde készítette. „ Sok időbe telt, mert van otthon egy pici 8 hónapos lányunk, a Minecraft figura arcának elkészítése 4 órába telt, az aprólékos munka miatt” – tudtuk meg Tündétől, aki azt is elárulta, hogy Dani minek fog jövőre beöltözni (annyit megsúgunk, hogy kémény szerepel benne), de a többi maradjon a mi titkunk, egy év múlva kiderül…

Forrás: promenad.hu