Folytatódott a "Kultúrházak éjjel-nappal" programsorozat Székkutason a Művelődési házban. Az érdeklődők filmet nézhettek, megtekinthették Sulyok Csaba könyvét, illetve táncpróbán vehettek részt.

A pénteki nyitónap után a szombati program egy filmvetítéssel kezdődött. A „Csodálatos Kárpátalja” című kisfilmet nézhették meg az érdeklődők. A film a sokak számára kevésbé ismert kárpátaljai helyszínekre kalauzolta el a nézőket: a vásárhelyi olvasókörök tagjainak a közelmúltban tett kötetlen kirándulását tekinthettük meg.

A filmvetítést „író-olvasó” találkozó követte. Nagy örömmel és büszkén mutatták be a helyi közönségnek Sulyok Csabát, a Székkutason élő fiatal költőt és tanárt. Első verseskötetének, a Vegyél kezedbe című könyvnek első bemutatójának lehettek szem- és fültanúi a megjelentek. A fiatal költő beszélgetőtársa Dani Imre, Csaba egykori tanára, immár költőtársa volt.

A műsorban verses-zenés blokkokat hallhattak az érdeklődők. Fodor Tibor saját szerzeményeit szólaltatta meg zongorán; a kötetből verseket olvasott Szabó Emese. A programot kötetlen beszélgetés zárta.

Vasárnap visszakanyarodtak a hagyományokhoz. Az érdeklődők megtekintették a „Gyakran gondolok Piroskára” című német filmet feliratozva.
„Már két-három évvel ezelőtt levetítettük ezt a filmet, de akkor felirat nélkül. Most az is érthette a szöveget, aki nem beszél németül.” - nyilatkozta Szabó Emese, kulturális tanácsnok, települési képviselő.

A "Kultúrházak éjjel-nappal" programsorozat záró napján társas tánc nyilvános táncpróbát is láthattak a nézők.

Forrás: promenad.hu