Több lakossági bejelentés is befutott kedden Rostás Péterhez, Székkutas alpolgármesteréhez, hogy két ismeretlen személy pénzadományokat gyűjt egy beteg kisfiúnak. Erről érdeklődtünk az alpolgármesternél.

Rostás Péter elmondta, valóban jelezték, hogy egy férfi és egy nő járja a falut és csönget be a házakhoz, hogy egy beteg kisfiú gyógykezeléséhez gyűjtsön pénzt. Többen azt kérdezték, adjanak-e, adhatnak-e adományt az ismeretleneknek.

A páros tevékenységét bejelentette a polgármesteri hivatalban, mivel ez jegyzői hatáskörbe tartozik, de ott annak valóságtartalmát nem tudják vizsgálni, így mindenkinek a saját belátására kell hagyatkozni ilyen estekben.

Az alpolgármester még hozzátette, ha gyanúsnak vélt házalókat, vagy gyanús személyeket észlelnek a településen, úgy hívják bármikor a település két körzeti megbízottját, vagy érdeklődjenek Hunyák Zsuzsanna jegyzőnél.

A jegyző hivatott a falu utcáira érvényes házaló értékesítésre engedélyt kiadni, ilyen az alpolgármester emlékei szerint tavaly nyáron történt utoljára, amikor dinnyét árultak autóról kereskedők.


Forrás: promenad.hu