Június közepén vette át a kettes körzet helyettesítését dr. Poszert József, háziorvos Székkutason, akivel az eddigi tapasztalatokról, illetve pályafutásáról beszélgettünk.

Dr. Poszert József 1979. október 9-én Erdélyben, Margittán született. 1998-ban érettségizett le, majd Marosvásárhelyen 2004-ben végezte el az orvosi egyetemet. Egy évre rá jött át Magyarországra, azzal a céllal, hogy anyanyelvén tanulhasson tovább, és anyanyelvén gyógyíthasson.



A diploma honosítását követően Szentesen a Dr. Bugyi István Kórház pszichiátriai osztályán kapott munkát. Mindeközben tanult, 2011. március elején tette le az utolsó vizsgáját és szerezte meg a háziorvosi szakvizsgát, majd utána Nagymágocson állt munkába.

Jelenleg Nagymágocson él családjával szolgálati lakásban. Feleségével két gyermekük van. A székkutasi 2. körzetben való helyettesítést június közepén kezdte. - Azért vállaltam el, mert közel van Nagymágocshoz. A két településen, így párhuzamosan rendel.

Hétfőn, csütörtökön és pénteken délelőtt 7 óra 30-tól 10 óra 30 percig, míg kedden és szerdán 12-től 15 óráig rendel.

Az asszisztensnővel, a kollégákkal nagyon jól tudok együtt dolgozni. Jelenleg ismerkedem a betegekkel, de igyekszem mindent a legjobb tudásom szerint végezni – mondta dr. Poszert, akihez több mint 800 kártya tartozik.

A székkutasi jövőjét még nem tudja. Egyenlőre az biztos, hogy a három hónapig a településen rendel, az azt követőek pedig még megbeszélés tárgyát képezik.

 

Forrás: Kutasi Hírek