A makói és vásárhelyi kórház integrációja a betegeknek kedvez. A Rádió 7 Napraforgó című magazinműsorában vendégünk volt dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, akivel a jövőbeni tervekről és működésről beszélgettünk.

Február 9-én, szombaton tartották a hagyományos Jótékonysági bált. Az idei est bevételét a sebészeti és nőgyógyászati laporoszkópos műtétekhez használt kézi műszerek megvásárlására fordítják. A főigazgató elmondta, eddig 1,5 millió forint gyűlt össze, az alapítvány számlájára azonban még várják a további felajánlásokat, a korábbi évek tapasztalatai is azt mutatják, hogy a bált követő hetekben is érkeznek támogatások.
Február 1-jével megtörtént a makói kórház vásárhelyibe integrálása. A két intézmény együttesen a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ nevet viseli. A fúzió nem alá- és fölérendeltségi viszonyt jelent.. A két intézmény közös működése a betegeknek csak jót jelent, hiszen így a legmagasabb ellátásban részesülhetnek.
Dr. Kallai Árpád úgy véli, a makói betegek nem fognak negatív változásokat tapasztalni. A jövőben számos fejlesztés végrehajtását tervezik Makón is. Hódmezővásárhelyen idén ötödik éve fut nagy sikerrel az Egészséges Vásárhely Program. A prevenciós népegészségügyi program bevezetése Makón is a tervek között szerepel.
Hallgatói kérdés hangzott el a Dr. Card egészségkártyával kapcsolatban. A kártya tartalmazza a személy legfontosabb egészségügyi adatait, valamint azt, hogy baleset esetén kit kell értesíteni. A főigazgató kiemelte a kártya fontosságát, valamint a kérdésre válaszolva elmondta, a kártyát háziorvosoknál lehet igényelni. Dr. Kallai Árpád hozzátette, Makón is fontos lenne a kártya bevezetése.

Forrás: promenad.hu