Felhívjuk a kedves lakosok figyelmét, hogy rövid időn belül állatbefogó fogja járni a település utcáit, hogy összefogja a kóborló kutyákat. Továbbá felhívjuk a figyelmüket, hogy az ebtartó köteles zárt helyen tartani az ebet úgy, hogy az a házban, lakásban vagy annak szomszédságában lakók nyugalmát az ebtartónak felróható okból ne zavarja, anyagi kárt ne okozzon, továbbá a közterületre felügyelet nélkül kijutni ne tudjon, és az eb mások testi épségét ne veszélyeztesse.

„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél” - olvashattuk „A kis hercegben”. Kutyatulajdonosként is legyünk felelősségünk tudatában, ugyanis amellett, hogy a kutyánk által okozott károkat meg kell térítenünk, baleset esetén büntetőjogi felelősséggel is tartozunk. Ha bebizonyosodik, hogy nem voltunk gondosak, és például szájkosár nélkül vittük sétálni a harapós kedvű kutyánkat, akár gondatlanságból elkövetett testi sértésért is felelhetünk. Ugyanez igaz lehet a kóborló kutya általi harapásokra is!

Legyünk tehát figyelemmel környezetünkre, embertársainkra, és nem utolsó sorban házőrzőnkre is!

Amennyiben tudomása van a településen kóborló kutyáról, vagy olyan állattartóról, aki nem az előírásoknak megfelelően, gondatlanul tartja kutyáját, úgy azt a községünk honlapján (www.szekkutas.hu) a „Kapcsolat” menüpont alatt (jobb felső sarok) a helyszín megnevezésével névtelenül bejelentheti, vagy a problémát jelezheti személyesen is a Polgármesteri Hivatalban.

 

 

Szél István

polgármester