Csütörtök reggel már a székkutasi sportcentrumnál gyülekeztek a Jávák, Verhovinák, Izsek, és büszke tulajdonosaik, és a sporttelep hátsó részén csatasorba állított motorokat együtt vették szemügyre az indulás előtt. Közben a szakácsok már fenték késeiket…

Horváth Pál, a Székkutasi Motorosok Baráti Körének vezetője elmondta: összetartóak a kutasi motorosok, akik május elsejére túrát szerveztek. Ennek során először Székkutast járták körbe, megállva a temetőnél, ahol megemlékeztek a társaság vezetőjének édesapjáról, majd Hódmezővásárhely felé vették az irányt, ahol a Katolikus temetőben is motoros társuk emléke előtt tisztelegtek.

Mindeközben a sportcentrumban az állványokra kerültek a bográcsok, amelyekben ízletes pörkölteket készítettek fel a főzőverseny szakácsai. Pólya Csaba baráti társaságával érkezett a főzésre, amely során zúzapörköltet készítettek. Mint elmondta, fontos a jó alapanyag és az alapos tisztítás. Ahhoz, hogy mindennek igazán zamatos íze legyen, az aljára tett marhahússal, valamint a bográcsban készülő étel tetejére füstölt szalonnával gondoskodtak.

A bírálatra dél után került sor, a szakérő zsűri munkáját Rostás Péter alpolgármester irányította.

A délután során kozmetikai bemutatóval, játékokkal, állatsimogatással és sportprogramokkal várták a kicsiket és a nagyokat, és este hétkor gyújtották meg a tábortüzet, amelynél ki-ki megsüthette a magával hozott szalonnát. Az esten a Tribun Band mutatta be Beatles műsorát, majd retró diszkóra táncolhattak a mulatni vágyók.

Forrás: promenad.hu