377 millió forintos pályázat segítségével fejlesztik a hódmezővásárhelyi Erzsébet kórházhoz tartozó Kakasszéki Mozgásszervi Rehabilitációs Centrumot – jelentette be Almási István polgármester pénteken sajtótájékoztatón.

A 100 százalékos támogatottságú pályázat keretében 19 ágyas nappali kórházzal bővítik az intézményt, de a személyi létszámot és az eszközparkot is fejlesztik, valamint továbbképzésekre is fordíthatnak. A beruházás megvalósulásához az önkormányzat egy 18 millió forintos fejlesztéssel járul hozzá.

Dr. Kallai Árpád, a kórház főigazgatója hozzátette, 14 intézmény alkotta konzorcium nyerte a pályázatot, amely révén a térség rehabilitációs ellátását javítják. Az építkezés várhatóan idén nyáron kezdődik, és jövő év végéig kell befejezni. Az éjszakát saját otthonukban töltő betegeknek alakítanak ki pihenőszobákat a tetőtérben, valamint a gyógytorna- és a fizikoterápiás termet is fejlesztik. Kallai Árpád kiemelte annak jelentőségét, hogy komplex, mindenre kiterjedő mozgásszervi ellátást nyújthatnak egy helyen.

Forrás: promenad.hu