A Piroska történet több szálon fut Székkutas életében – januárban levetítették a német nyelvű filmet, és elkészült a Piroska színmű, Szabó Emese írásában, amelyhez most kezdődik a szereplőválogatás. Ennek előzménye, hogy február elsején a nagymágocsi Club ’99 baráti társaság a Lúdas Matyi című mesejátékot mutatta be a Művelődési Házban, melyet több mint 180 néztek meg.

Az előadás végén ott maradtak azok az érdeklődők, akik szeretnének színészkedni vagy statisztálni a Piroska színdarab változatában. Több mint 20-an ülték körbe Szabó Emesét, hogy meghallgassák az elképzeléseit. Jelenleg az a teendő, hogy kiválogassák, kik a legalkalmasabbak a szerepekre – mondta Kovácsné Rostás Erzsébet, a Kulturális és Civil ügyek tanácsnoka.

Nagyon szép dolog, hogy székkutasiak játszanak el egy átírt színművet, amelyből kitűnik a település vendégszeretete, vagy éppen az, hogy a német cserediák hogy érezte magát a településen. A darab által Székkutas varázsát is el tudják mélyíteni, de turisztikailag sem utolsó. A legfontosabb mégis, hogy egy ilyen színdarab a legnagyobb közösségkovácsoló erő – mondta a tanácsnok.

Forrás: promenad.hu