A székkutasi óvodában és iskolában már hagyomány, hogy minden évben jótékonysági bált rendeznek. Idén sem lesz ez másképp, hiszen február 16-án, a helyi vállalkozók és a szülők segítségével, ismét lehetőség nyílik mindenki számára, hogy támogassák az intézményeket.

Az érdeklődőket nagyon sokszínű programokkal várják – tájékoztatott Kecskeméti Károlyné, a székkutasi Líbor Ilona óvoda vezetője. Az intézményben működik egy néptánccsoport, amely egy műsorral készül, a tagjai egyébként most 3-4 évesek. A nagycsoportosok pedig egy dalos játékfüzérrel kedveskednek majd.

Az iskolás színjátszó csoport egy vidám Kukorica Jancsi jelenettel készül, majd a Silver Táncegyüttes rövid műsora szórakoztatja a közönséget, a műsort pedig az olvasókör haladó néptánc társulata zárja.

A bevételt az óvodában idén a környezetvédelemre, zöld növények telepítésére fordítják, valamint hogy az óvoda udvara teljes mértékben természetes anyagokból legyen berendezve, beleértve a különböző mászókákat és fejlesztő játékokat. Az iskolánál a tehetséggondozás a kiemelt feladat, ott versenyekre és kirándulásokra szeretnék költeni a pénzt.

Forrás: promenad.hu