Az SZTE és a Magyar Honvédség 2012. december 6-án megkötött megállapodásának értelmében a számos együttműködés mellett a Honvédség Mobil Toborzó Pontot nyitott az SZTE JATIK épületében. Az első megjelenésre 2013. február 6-án került sor, ahol a Honvédség munkatársai az Önkéntes Műveleti Tartalékos rendszerről tájékoztatták az SZTE hallgatóit és az érdeklődőket.

A Mobil Toborzó Pont (MTP) a szorgalmi időszak minden szerdáján 9 és 12 óra között települ ki a JATIK épületének előterébe. Az MTP keretén belül a hallgatók megismerkedhetnek a Magyar Honvédség által kínált lehetőségekről, kiemelten az Önkéntes Műveleti Tartalékos rendszerről. Emellett információkat kapnak a hivatásos és a szerződéses katonai szolgálatról, mint hivatásról.

Jellemzően az egyetemen frissen végzett szakemberek nem gondolkoznak a honvédségi hivatásban, mint lehetséges elhelyezkedésben, pedig a Magyar Honvédség számos szakterületet a civil felsőoktatásban végzett szakemberekből tölti fel, kiemelten kezelve a jogász, az orvos és a zenész képzésen végzetteket.

A Honvédség munkatársai tájékoztató anyagokkal, kérdőívvel, szakmai magazinokkal és értékes ajándékokkal várják az érdeklődőket.

 

Forrás:Ament Balázs
Honvédségi összekötő
SZTE EHÖK