A nyári vasúti menetrend június 16-án lép hatályba és augusztus 26-ig lesz érvényes - közölte a MÁV-START csütörtökön.

A nyári menetrendben a megnövekvő balatoni utazási igények alapján a Budapest és a Balaton északi és déli partja között a gyorsvonatok mellett naponta több közvetlen sebesvonat is közlekedik majd, minden megállóhelyen megállnak, és közvetlen eljutást biztosítanak valamennyi üdülőterületre.

A MÁV-START tájékoztatása szerint a Balatonhoz átszállás nélküli eljutást biztosítanak az ország déli, északkeleti és nyugati részéből, például Sopronból, Szombathelyről, Miskolcról, Sátoraljaújhelyről, Záhonyból, Nyíregyházáról, Debrecenből, Szolnokról, Pécsről és Szegedről is.

Ismét elindulnak az előző évekhez hasonlóan a fiatalok körében közkedvelt, éjszakai „bagolyvonatok" hétvégenként, egy pár vonat Budapest Déli pályaudvar és Keszthely, míg további egy pár Budapest Déli pályaudvar és Fonyód között közlekedik.

Újra lesz Siófok Expressz a város önkormányzata és a MÁV-START között létrejött megállapodás alapján a nyári menetrend ideje alatt.

A nyári időszakban a Balaton déli partján a kétóránkénti gyorsvonatok egy-egy InterCity minőségű, légkondicionált kocsival közlekednek, amelyek ülőhelyet is biztosító pót- és helyjeggyel vehetők igénybe. Az északi parton szintén kétóránként járnak szombattól a gyorsvonatok, és megjelennek a klimatizált motorvonatok is.


Forrás: MTI