A székkutasi Gregus Máté Általános iskola nyolcadikosai szombaton délelőtt búcsúztak iskolájuktól. Az iskolaépület végigjárása után a gyerekek a Kossuth utcán a művelődési központba sétáltak, ahol Szél István polgármester könyvajándékkal kívánt sikeres jövőt a végzősöknek, és azt kívánta, hogy az életben mindenki találja meg a saját, egyéni sikerét. A nyolcadikosok műsorral vettek búcsút az iskolától, tanáraiktól és alsóbb osztályba járó diáktársaiktól.

http://static.promenad.hu/article/11/54/36/67a463509f18e34a0bbdf7aa0402f067_normal.jpg

A polgármester hozzátette: a székkutasi iskola mind oktatásban, mind az életre való felkészítésben megfelelő munícióval látja el az itt végzett nyolcadikosokat, és rámutatott: a településen az iskola a legfontosabb intézmény, hiszen a gyerekek a település jövőjét jelentik.

http://static.promenad.hu/article/11/54/36/c48c07db4d3911066eec70f3f4893c7f_normal.jpg

Egy igazgató nem tanít minden évfolyamot, azonban a most végzetteknek Tembel Tibor oktatta a történelmet. Az igazgató elmondta: érdekes összetételű osztály a most búcsúzó nyolcadik, akikkel a tantestületnek az volt a feladata, hogy egy szintre hozza őket.

http://static.promenad.hu/article/11/54/36/b61ba2c92dee3487c5f0881275afd8e6_normal.jpg

A pályaválasztásuk reálisan sikerült, kétharmaduk vásárhelyi középiskolát választott, és kétharmaduk szakközépiskolában folytatja tanulmányait. Ketten az orosházi Táncsics Gimnázium nyelv szakára nyertek felvételt, és egy tanuló a csongrádi vadász-vadőr iskolában tanul tovább.

A nyolc év alatt minden bizonyítványában csak ötös szerepel Tarczali Leventének, és amellett, hogy könnyedén tanult, futballozott is, és az idén két országos történelemversenyt is megnyert. Elismerésben részesült még Horváth Zsuzsanna, aki jeles tanuló, angol és szövegértési versenyek indulója és emellett kiváló kézilabdás is. Az igazgató elmondta: nemcsak a legkiválóbbakat, de a jó eredményt komoly munkával elérteket is az alsóbb osztályok tanulói elé állítják példaként. Így kapott elismerést Kiss Erzsébet, Balázs Döme és Szakáll Soma, akik nemcsak a tanulásban teljesítettek becsülettel, de az iskolaközösségért és a sport területén is helyt álltak.

Forrás: promenad.hu