A székkutasi óvodában június 12-én délelőtt tartották a nagycsoportosok záró ovizsaru foglalkozását. A gyerekekkel a nyári szünet veszélyeiről beszélgetett Máté Alexandra törzsőrmester, a vásárhelyi kapitányság munkatársa, és a foglalkozás végén a gyerekek beülhettek a rendőrautóba is.

 http://static.promenad.hu/article/11/52/72/b0460c95f517dcb4c897490d1a4f0c40_normal.jpg

Már ismerősként köszöntötték a gyerekek Szandi nénit, aki a program keretében már tartott foglalkozást az óvodában. A keddi találkozáson a rendőrnő a strandok veszélyeiről is beszélgetett a gyerekekkel, akik már tudják, hogy ha vízi csúszdáznak, a szülőknek a medencébe érkezéskor kell segíteni a gyerekeket.



Bubella Istvánné, a nagycsoportosok óvó nénije elmondta: nagyon jónak tartják a programot, hiszen a közvetlen kapcsolat révén bizalom épülhet ki a gyerekek és a rendőrség között, és sok olyan dolgot sajátítanak el a gyerekek a foglakozásokon, amelyre szükségük lesz életük folyamán. Az óvoda következő nagycsoportosai számára folytatódni fog a program szeptembertől – tette hozzá a pedagógus.



Sok gyerekkel otthon is beszélgetnek szüleik ezekről a témákról – összegezte a foglalkozások tapasztalatait Máté Alexandra, aki ezen a napon rendőrségi mikrobusszal érkezett az óvodába. A kicsik – a nap fénypontjaként - sorban beültek a hatósági járműbe, amelynek kipróbálták a szirénáját és a hangos beszélőjét is.



A nagycsoportos Domján Szimonetta a foglalkozás során érintett ismeretek közül a vízparti szabályok betartását említette meg, míg csoporttársa, Földházi Bandika kijelentette: idegennek soha nem szabad ajtót nyitni.

Forrás: promenad.hu