Farsangoztak a székkutasi Gregus Máté Általános Iskola diákjai. A fiatalok, rendkívül kreatív jelmezeket mutattak be a szülők, diáktársaik és a zsűri számára, a Murgács Kálmán Művelődési Házban, pénteken délután. A szervezők kézműves foglalkozásokkal és rengeteg meglepetéssel készültek a gyermekek számára, majd a mulatságot a Vackor zenekar interaktív koncertje zárta.

Megtelt színes jelmezekkel és mosolygós arcokkal a székkutasi művelődési központ pénteken délután, ugyanis a helyi iskola diákjai ekkor tartották a farsangi ünnepségüket.

Patyi Éva tagintézmény vezető elmondta, hogy a program, egy EFOP-os pályázat keretei közt valósulhatott meg.

„Az első és legfontosabb a jelmezesek felvonulása, ahova többnyire alsósok öltöztek be, de egy-két felsős is kivette a farsangozásból a részét. A szülői munkaközösség is kivette a részét a mulatságból, ők büfével és zsákbamacskával készültek. A tanárok, pedig kézműves foglalkozásokkal készültek a gyermekek számára- tájékoztatott Patyi Éva.

27 jelmezes lépett a színpadra a Murgács Kálmán Művelődési Központban, szebbnél szebb jelmezekben. A kreatív ötletek közt volt pattogatott kukorica, könyvmoly, de találkozhattak a vendégek menyasszonnyal, Rómeóval és Júliával, akit a dadusa is elkísért.

Szerkesztőségünk egyik kedvence, Vanessza volt, aki tündérnek öltözött. A hölgy elmesélte, hogy ha varázsolni tudna, akkor jégkrémet varázsolna. Ezzel pedig minket is elvarázsolt.

A jelmezes felvonulás után a fiatalok kézműves foglalkozással és táncolással foglalták le magukat, miközben fánkjukat majszolták.

A mulattságot a Vackor zenekar interaktív fellépése zárta.

 

Forrás: www.promenad.hu