A 2014-es költségvetési koncepciót fogadták el hétfőn a székkutasi képviselők. A testületi ülésen kiderült, hogy hitel nélkül működik az Önkormányzat, de nincs is szüksége kölcsönre.

Soros ülését tartotta hétfőn a székkutasi képviselő-testület, akik a 2014-es költségvetési koncepciót fogadták el. A jövőben nagy beruházások zajlanak a településen, ugyanis közel 3 milliárdos fejlesztés valósul meg Székkutason. - Az uniós beruházásoknak biztonságosan meg kell valósulniuk - mondta Szél István, polgármester.

Mindezek mellett a 2013. I-III. negyedéves költségvetési koncepcióból kiderült, hogy nincs hitele a székkutasi Önkormányzatnak, de nincs is rá szüksége – erősítette meg a polgármester. Az állam közel 42 milliót vállalt át, így a hitel évi hárommilliós kamatja sem terheli már az Önkormányzatot.

A napokban két pályázatot is sikeresen lezártak. Megnyitott a falumúzeum, míg elkészült a belvízelvezető rendszer.

A testületi ülésen a tanyagondnok, Török Nándor beszámolóját is elfogadták. A tanyagondnoki szolgálat tavaly indult a településen, aki 350 lakossal foglalkozik. Folyamatosan járja a külterületet, aki nem csak a szociális ügyekkel foglalkozik.

Forrás és fotók: promenad.hu