A Halloweent, ezt az ősi kelta hagyományokból kialakult ünnepet, a világon sokfelé, de elsősorban az angolszász országokban október 31. éjszakáján tartják meg. Mára már az egész világon elterjedt. Magyarországon is. Jó alkalom egy iskolai mulatságra, jelmezversenyre, egymás szórakoztatására.

Kovácsné Tóth Mária a hetedikesek osztályfőnöke a Vásárhelyi Híreknek elmondta, a ma kezdődő és november 3-ig tartó őszi szünet miatt, a Halloween party-t egy héttel korábban, ma tartották. Mint mondta, a Gregus Máté Általános Iskolában egyébként is már évek óta kialakult hagyománya van a Halloween ünneplésének.

A székkutasi általános iskolában idén Kardos Nóra angoltanár szervezte a délutánt. A termekben különböző játékokban vehettek részt a gyerekek. Sminkelés, tökfaragás, könyvjelzőkészítés és ügyességi versenyek mellett angol és német nyelvű kvíz-kérdésekre is válaszolhattak: a téma természetesen a Haloween volt, az ünnephez köthető szavakat kellett összepárosítani. Kicsit másféle ügyességre volt szüksége annak, aki meg akarta nyerni a mogyorószem szívószállal történő szállítását, vagy az úszó alma „kievését” a vízből.

Elmaradhatatlan volt a karaoké, de természetesen a fő műsorszám a jelmezbe öltözöttek felvonulása és a közönség összesített szavazata alapján a nyertesek kihirdetése volt.

Nem is kell csodálkozni azon, hogy a legsikeresebb jelmezek egyike az alkalomhoz illően egy 5.osztályos által megformált Kata-boszi volt, de nagy sikert aratott egy elsős kislány is, mint Barbi- boszi. A boszorkány és Barbie ellentmondásosságát egy 7. osztályos múmia tette helyre, de szintén sikert aratott egy negyedikes Lili boszi. Vagyis a jelmezverseny nyertesei: Bánfi Kata, Tóth Aranka, Szakács Barbara, Kovács Liliána voltak.

Szintén díjazták a legjobb plakátokat, rajzokat: Bánfi Kata, Bolacsek Niki, Jáger Cintia, Fejes Márta, Kovács Enikő, Bajnóczi Bonita nyert idén.

Az október 25-én délután 3-tól 5-ig tartó Halloween party-n az  iskola diákjain kívül, a kora délutáni időpont ellenére, sok szülő is eljött, de elhozták a kistestvéreket is. Együtt mulattak és kóstolgatták a 7.-es Mészáros Zoli mamája által készített sütőtököt. De jutott sütemény is a délután minden résztvevőjének.

- Forrás: www.vasarhelyihirek.hu -