Varga Árpád Attila, a székkutasi plébánia akolitusa, hitoktató, hivatásos katona, Szél István polgármester felkérésre vállalta, hogy levezényli a „Kattints nagyi!” képzéssorozatot a településen. A tanfolyam első turnusa szombaton délelőtt elismerő oklevelek átadásával ért véget.

Varga Árpád Attila elmondta, ingyen, saját szabadidejében végzi a munkát a Székkutasi Általános Iskola számítógéptermében, ahol 15 munkaállomás áll rendelkezésre, így a 60 főnyi jelentkező négy turnusban fog informatikát tanulni.

Zömében idősek érdeklődnek a lehetőség iránt, de nagyon sok a fiatal is, hiszen Székkutason még sok lakásban nincs Internet, de egyre többen vezetik be, és vásárolnak számítógépet otthonra, ezért nagyon fontos, hogy minél többen értsenek is hozzá – mondta el az oktató.

Szombaton a résztvevők elismerő okleveleket vehettek át, mely egyben a a képzésen való sikeres részvételt is bizonyítja. A tagok egyben megköszönték Varga Árpád Attilának és Szél István polgármesternek a felajánlást és az oktatást.