Első alkalommal, hagyományteremtő céllal szervezte meg a székkutasi önkormányzat nyári táborát.

Már az első hét is rengeteg izgalmat tartogatott a gyerekek számára, nagyon sok helyen jártak, igazi élménykereső tábort alakított ki az önkormányzat. A bázis a székkutasi Emlékház volt.

Ott jártunkkor éppen a SZEFO-ban tett látogatást dolgozták fel a kicsik. Szó szerint is, hiszen az ott kapott alapanyagokból készítettek maguknak koszorút.

Lászlai Noéminek legjobban a Mágocs határába tett lovas kocsis kirándulás volt eddig a kedvence, amelynek végén a Rostás-tanyát tekintették meg. Míg Lászlai Flóra homokozást élvezte leginkább. Csanyiga Sanyika pedig a kézműveskedést kedvelte leginkább, épp egy pizzát gyártott gyurmából.

Bajnóczi Csanád elárulta, hogy minigolfozni is volt alkalma a csapatnak, de kifejezetten élvezte a kisfiú a Rostás-tanyára tett kirándulást is.

A tábor teljesen mentes TV-től, telefontól, viszont diavetítést beiktattak a programok sorába, amit a kicsik és a nagyok is élveztek.

A változatos foglalkozások már csak azért is indokoltak voltak, mert igen vegyes korosztályú társaságról van szó, 3 évestől 13 évesig bezárólag vannak a gyerekek a táborban, az első héten 21-en voltak, míg a második hétre már 26-an jelentkeztek be.

Forrás: promenad.hu