Június 30-án, immár ötödik alkalommal vehettünk részt a Székkutas Községi Önkormányzat és Kovács Gábor Úr által támogatott kiránduláson. Úti célunk ezúttal a budapesti felújított Várkert Bazár volt. Pontosabban annak Testőrpalotájában kezdődött aznapi programunk, ahol a NÉZŐK ÉS KÉPEK PEST-BUDÁN  című kiállításon kaptunk tárlatvezetést. A múzeum a Pesti Műegylet történetén keresztül mutatta be a magyar festészet fejlődését a 19. században. 

A kiállítás után a Várkert Bazárban néztünk szét, bejártuk gyönyörű neoreneszánsz kertjét. Árkádjai alól nagyon szép kilátás nyílott a pesti oldalra.
Ebédünket a KOGART Házban fogyasztottuk el. A helyszín nagyon különleges volt, a kiállító teremben, gyönyörű kortárs festmények között terítettek nekünk. Kovács Gábor köszöntött bennünket, és a házban lévő képekről is ismertetőt tartott számunkra.
Ebéd után kisétáltunk a Hősök terére és a Millenniumi emlékművet csodáltuk meg. 
A délután meglepetése egy csodálatos sétahajó út volt a Dunán. Fejhallgatókon keresztül hallgathattuk az idegenvezetőt, aki a Duna parton elhelyezkedő épületekről minden érdekeset elmondott. 

A hajózás után rövid szabadprogram volt, amikor emléktárgyakat vásárolhattunk, és körüljárhattuk Budapest egyik kedvelt turistacélpontját, a Vörösmarty teret, még utcai produkciót is láthattunk. A nagy melegben a fagyizás sem maradhatott el.  
Élményekkel gazdagon érkeztünk haza, és köszönjük a támogatóknak ezt a felejthetetlen kirándulást.

Gregus Máté Tagintézmény tanulói