A harmadik ikszbe lépett a Fél-Nomád Székkutasi Edzőtábor. Az önkormányzat által is támogatott rendezvényre nem csupán a megyéből, hanem szinte az ország valamennyi részéből érkeztek a különféle küzdősportok szerelmesei. A június végén megrendezett tábort az egyik főszervező, sensei Márton Imre értékelte.

Ahogy Márton Imre fogalmazott: az első alkalommal, vagyis 1986-ban fel sem merült bennük az a gondolat, hogy ez a kezdeményezés ilyen sikeres lesz. – Az idén jubiláltunk, vagyis a harmincadik tábort szervezhettük meg – nyilatkozta az 5. danos aikido, az 5. danos battodo, a 3. danos jodo és az 1. danos iaido mester. Ahogy a legelsőt is, így a mostanit is a székkutasi sensei Héjja László tanyáján tartották, a székkutasi önkormányzat támogatásával.

A 2016-os program természetesen a nosztalgia jegyében zajlott, de azért nem maradhattak el az edzések sem. Olyanok is eljöttek, akik már a kezdeteknél is jelen voltak. A fiatalok tőlük is megtapasztalhatták, milyen is az igazi budós érzés.

Megválasztották a jubileumi székkutasi tábor emberét is. Ezt a címet a székesfehérvári Kozma Róbert érdemelte ki. A versenyek sem hiányozhattak a június végi összejövetelről. A 30 méteres kiesési sprintben a hölgyek között a makói Fritsch Zsófia diadalmaskodott. Ugyancsak ő nyerte meg a lábszkandert is. A sprintben a férfiaknál megosztott első helyen végzett a makói Rádai László és a szegedi Kiss Bendegúz.

A látvány is elengedhetetlen része a budónak. Erről többek között sensei Ghyczy Tamás gondoskodott. A Makói Budo Klub Taekwondo Szakosztályának vezetője, Gera József pedig a koreai harcművészetbe engedett bepillantást.

Forrás: promenad.hu