Összesen 2,5 milliárd forint értékben történnek fejlesztések a közeljövőben Székkutason. Ennek az egyik lépcsőfoka volt a szombaton átadott falumúzeum – mondta a hétfői lakossági fórumon Szél István, polgármester. A településen még az idén megindul a sportcsarnok és a sportpálya felújítása.

„Székkutas egy olyan település, amelyen a 2400 lakosra fejenként egy millió forint fejlesztés jut az elkövetkezendő időben, hisz 2,5 milliárd összegű fejlesztés van tervben” – erősítette meg Szél István szavait a szombati falumúzeum megnyitó ünnepségén Lázár János, országgyűlési képviselő.

Nos, ez a pénz valóban Székkutasra érkezik, melyet a polgármester sem győz emlegetni és a hétfői lakossági fórumot is ezzel kezdte. A beruházások között kiemelte a már fent is említett falumúzeumot, melyre 20 millió forintot költöttek.

Mindezek mellett még az idén megkezdődik a sportcsarnok és a sportpálya felújítása, amire 80 milliót költenek. A Művelődési Ház további 50 millióból újul meg. A fórumon szó esett még a szennyvízberuházásról is, ami 1,1 milliárdból valósul meg Székkutason. A polgármester a hétfői fórumon elmondta, jelenleg azon dolgoznak, hogy a 9 százalékos önerőt minél lejjebb vigyék.

- Abban bízom, hogy másfél éven belül olyan településen élhetünk, amire mindig is vágyott a település és úgy kezdhetjük meg a következő uniós ciklust, hogy újabb elképzelések valósulhatnak meg – mondta Szél István.

A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy minél több munkahelyet teremtsen. Az új benzinkút hét főnek ad munkát, de a pálinkafőzdével és a csokigyárral is további munkahelyeket teremtenek majd.

Forrás és fotók: promenad.hu