Az iskolában már hagyomány, hogy szeptember végén megrendezik az őszi játék- és sportnapot. A rendezvény keretében az iskolások és az ovisok is megismerkedhettek a körzeti megbízottal és a munkájával, valamint a szolgálati autót is megszemlélhették. Ezután a felsősök a Nagy Sportágválasztóra utazhattak be Hódmezővásárhelyre, ahol különféle sportágakat próbálhatták ki. A legnépszerűbbek közé az atlétika, a kerékpározás, a falmászás, a tájékozódási futás és az íjászat tartozott.

Patyi Éva tagintézmény-vezető elmondta, a Magyar Népmese Napja alkalmából az alsó tagozatos tanulók a nagycsoportos ovisokkal közösen csapatokat alkotva mesevetélkedőn mérhették össze tudásukat, ügyességüket a Művelődési Házban.

Az alsó tagozatos tanulók izgatottan találgatták, hogy milyen feladványokkal várja őket idén Szilágyiné Fejes Ildikó könyvtáros. A gyerekek először egy váltóversenyen keresztül juthattak be Meseországba, majd néhány mondatos tájékoztató alapján meséket kellett felismerniük. Ezt követően apróhirdetések segítségével mesehősöket neveztek meg, és mesetotóval gyarapíthatták pontjaikat. A legkedveltebb feladatnak a „Mese activity” bizonyult, ahol minden csapat nagyon találékonyan mutatta be a kapott mesét. Végezetül a megadott szavak felhasználásával kellett egy-egy rövid kis történetet írni.

A délelőtt jó hangulatban telt, és mindenki „nyertesként”, egy kis ajándékkal távozott – tudtuk meg Prágainé Szabó Terézia tanítónőtől.