Kézműveskedhettek, aerobicozhattak, valamint az íjászatot is kipróbálhatták a gyerekek a Székkutasi Líbor Ilona Óvodában pénteken. A nyílt napra hatalmas érdeklődés mutatkozott.

– Pénteken a hagyományőrző napunkra került sor, amelyet immár negyedik éve rendeztük meg a leendő óvodások számára. Nagyon örülök, hogy ilyen sokan ellátogattak – nyilatkozta portálunknak Kecskeméti Károlyné óvodavezető.

A délelőtt folyamán színes programokon vehettek részt a gyerekek, például kézműveskedhettek, aerobicozhattak, valamint megismerkedhettek az íjászattal is.

A nyílt napon megkérdeztünk néhány résztvevőt is. A nagycsoportos Földházi Linda elmondta, karkötőket készített, és nagyon jól érezte magát a programon.

Nagy Bernadettnek bölcsődés lesz a közel két éves kisfia, Domján Ferenc. - Egész héten az óvodába jártunk, hogy szokja a helyet. A nyílt napon mindenki megtalálhatta a neki tetsző elfoglaltságot. A kisfiam a csúszdát és a homokozót élvezte a legjobban – mesélte Bernadett.

A délelőtt folyamán a Szent István Egyetem pedagógiai karán tanuló Prágai Nikolettát is mikrofonvégre kaptuk. Elmondta, egy pályázat keretében diákokat foglalkoztatott Székkutas Község Önkormányzata, ennek köszönhetően dolgozott egy hónapot az óvodában. Ez idő alatt jól érezte magát, és sok tapasztalatot szerzett a tanítással kapcsolatban.

Forrás és fotók: promenad.hu