Százharminc diák ül az iskolapadba szeptember másodikától Székkutason. A községben szombaton tartották a tanévnyitót, amelyen az elsősöknek „varázsceruzával” és emléklappal is kedveskedtek.

– Összesen százharmincan kezdik meg a tanévet Székkutason, közülük tizenöten lépnek első osztályba. Idén számos újdonságról beszélhetünk, ilyen például az „Egész napos iskola” program, melynek keretében kötelező foglalkozásokat, többek között sport, tehetségkutató, sakk, drámajáték, média és honismereti szakköröket szervezünk 16 óráig – kezdte beszélgetésünket Patyi Éva, a Klauzál Gábor Általános Iskola Székkutasi Gregus Máté Tagintézmény megbízott tagintézményvezetője.

– A változások közé tartozik, hogy az első és az ötödik évfolyamban bevezették az erkölcstan, valamint a hit- és erkölcstan tantárgyakat. Mindkét osztályban két-két fő tanulja a hit- és erkölcstant, melyet a katolikus egyház tart – folytatta Patyi Éva.

A Művelődési Házban tartott ünnepségen Tóthné Kecskeméti Katalin tankerületi igazgató nyitotta meg a tanévet, valamint elmondta, az új tagintézményvezető Patyi Éva.

Az évnyitó után több tanulóval is beszélgettünk. Jáger Cintia tartalmas nyáron van túl, a szünidejébe egy-két utazás is belefért. Kérdésünkre válaszolva kifejtette, vegyes érzelmekkel kezdi a 7. osztályt, mert nehéznek találja az új tantárgyakat, a kémiát, a fizikát, a biológiát és a földrajzot. Kedvenc tantárgya a testnevelés, a nyelvtan és az irodalom. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az ünnepségen is verset szavalt.

Árva-Nagy Szabolcs elsősként ül iskolapadba. Nagyon várta már a tanévet, elsősorban azért, mert szeretne megtanulni írni és olvasni.

Forrás és fotók: promenad.hu