A 10,2 kilométer gerincvezetékből 9,4 kilométer már elkészült a településen – tájékoztatott Hunyák Zsuzsanna. A község jegyzője elmondta, a projekt során mintegy 300 családnak segítettek 30 ezer forintot megtakarítani.

Augusztus 19-én tartották a soron következő koordinációs ülést a székkutasi csatornázással kapcsolatban. A kivitelezők ismertették: a 10,2 kilométer hosszú gerincvezetékből 9,4 kilométer már elkészült, ami nyolcvan százalékos készültséget jelent. A házi bekötések is jól haladnak.

A szennyvíz átemelők áramellátás kiépítése folyamatban van, ezek várhatóan szeptember első felére üzemképesekké válnak. A szennyvíztisztító-telep hetven százaléka már elkészült, itt a kezelőépület kialakítása és a gépészeti szerelések a megfelelő üzemben haladnak – ismertette Hunyák Zsuzsanna.

Az önkormányzat kedvezményesen biztosítja a lakosoknak a házi bekötéshez szükséges sárga csöveket. Eddig mintegy 300 családon segített az önkormányzat, a csövek átvétele és kifizetése már megkezdődött. Egy-egy háztartásnak ez megközelítőleg 30 ezer forint megtakarítást jelent.

A jegyző még elmondta, a beruházás várhatóan a határidőn belül, azaz szeptember 30-ig befejeződik.

Forrás: promenad.hu