Nem csak a lakáscélú devizahiteleseknek nyújt segítséget a Mentőöv Szövetkezet – mondta el Molnár István, akitől megtudtuk, hogy egyre több cég is felkeresi őket problémájukkal. Szerda délelőtt a témában Molnár István, a Mentőöv Szövetkezet elnökét és Knyur Gézát, a szövetkezet vásárhelyi csoportjának vezetőjét kérdeztük Napraforgó magazinunkban.

Égett a telefonvonal a Rádió7-ben szerda délelőtt, főként személyes ügyekkel keresték fel a Napraforgó műsor vendégeit, Molnár Istvánt, a Mentőöv Egyesület elnökét, Knyúr Gézát, a vásárhelyi csoport vezetőjét. Műsorunkban elhangzott, hogy a kormánnyal folytatott tárgyaláson a bankszövetség két javaslatot is tett az adósmentésre, ezek a forintosítás, a kamattámogatás és az árfolyamgát típusú védelem kombinációján alapulnak. Molnár István elmondta, a devizaalapú szabad felhasználású hitelekről is tárgyal a bankszövetség és a kormány, de ez csak a lakáscélú hiteleket érinti.

A Szövetkezet életében is fejlődés tapasztalható, hiszen a vásárhelyi irodában  egy új kolléga segítségével még átfogóbb szolgáltatás tudnak nyújtani az ügyfeleknek. Kialakult egy önálló jogászcsoport is, akik szintén a gyorsabb ügyintézést segítik elő. A Szövetkezet csatlakozott egy olyan rendszerhez is, amely segítségével több pénz maradhat a károsultak zsebében is.

A Mentőöv Szövetkezet egy egyedi, átfogó képviseletet tud biztosítani minden egyes devizával eladósodott állampolgárnak és cégnek. Elsőként bekérnek minden olyan dokumentumot, amely a hitellel kapcsolatos, ezeket átvizsgálják jogilag és pénzügyileg, majd kialakítanak egy véleményt, javaslatot tesznek az ügyfélnek, hogy milyen úton induljanak tovább.

Molnár István és Knyúr Géza, azt javasolták a bajbajutottaknak, hogy keressék fel az egyesületet, ahol egyénileg tudnak mindenkinek tanácsot adni. Augusztus 28-án, szerdán 13 órától egy fórumot tartanak a Szántó Kovács János utca 64. szám alatti irodában is. Telefonon a 06-62-535-534-es számon lehet érdeklődni, továbbá e-mailt is írhatnak az info@devizasegitseg.hu címre, tájékozódni pedig a www.devizasegitseg.hu oldalon lehet.

Forrás:promenad.hu