Nagy tömeget vonzott a XIII. alkalommal megrendezett Lovasnap Székkutason. Minden bizonnyal sikeresnek mondható a rendezvény, hisz a környező településekről sokan gondolták úgy, hogy megmérettetik magukat ezen a fogatversenyen és a látogatók is nagy figyelemmel kísérték a versenyszámokat és a lovasbemutatókat.

A nap kezdéseként a fuvaros fogatok versenyszámát bonyolították le, ahol külön póni és nagy ló kategóriában is volt induló szép számmal. A pályán bóják voltak elhelyezve, amelyek között a lovaskocsiknak át kellett hajtaniuk és mindezt bizonyos időkorláton belül. A versenyszámot egy szákkutasi fogat nyerte, majd őt követte egy orosházi versenyző és a harmadik helyen Békéssámson végzett. A folytatásban megláthattuk, hogy vannak olyan fiatalok, akik a tornagyakorlatokat nem csak a talajon tudják bemutatni, hanem lóháton is nagy bátorsággal hajtják végre.

A csikósbemutató is nagyon kivívta magának a látogatók figyelmét, hisz a fiatalember lóhátról mindenféle látványosabb jeladás nélkül lefektette vagy akár leültette lovát. Egy hölgy Nagy Orsolya musicaleket adott elő lovaglás közben, amely nagyon kellemes hangulatot teremtett a székkutasi lovaspályán.

A délután folyamán még vár a látogatókra egy nagyon izgalmas megmérettetés, ahol akadályhajtáson vesznek részt a kiérkező fogatok, mind póni, illetve nagy ló kategóriában. A legnagyobb meglepetés az utolsó program lesz, amikor megrendezik a Lóerők harcát, mivel megérkeznek a Székkutasi motorosok és bemutatják mire képesek két keréken ott, ahol a fogatok járnak.

Egy látogatót Perei Lászlót is megkérdeztük, hogyan érzi magát a rendezvényen, aki kifejtette: nagyon színvonalas programsorozatot állítottak össze és nagyon becssüli, hogy a hagyományőrzés nagy célja a napnak. Számára ez nagyon lényeges szempont.

Forrás és fotó: promenad.hu