Kilenc újszülöttet köszöntöttek Székkutason a képviselőtestület tagjai: Benedek Bencét, Somodi Csanádot, Kaszás Bendegúzt, Ambrus Jánost, Ambrus Alexot, Sipka Amirát, Kovács Hunort, Benedek Szabolcsot és Szöllősi Patrikot.

- Székkutason immár hagyomány, hogy kisbabákat köszöntünk, ezzel tiszteljük meg a jövő nemzedékét. Felemelő érzés, hogy ilyen pici embereket látogatunk - kezdte beszélgetésünket Rostás Péter alpolgármester. Elmondta, nagyon örül, hogy születnek gyerekek a településen, ugyanis ez nagyon fontos az óvoda és az iskola fenntartásához.

Elsőként a Mágocsi utcai Benedek család kisbabája, Benedek Bence „látta vendégül” a köszöntőket. A december 12-én született Bence 3000 grammal és 47 centivel jött világra. Neparáczki Anett elmondta, már nagyon várták az első babájukat, aki imádja, ha fényképezik.

- 2013 március 7-én született Orosházán Somodi Csanád. Három féltestvére van – mesélte Somodi Ildikó, a csöppség anyukája. Hozzátette, a gyermek egy valóságos kis angyal, nem sír, de annál jobban szereti a hasát.

Kaszás Bendegúz nőnapi ajándékként érkezett, március 8-án Szentesen. Surinya Kitty a gyermekét nyugodt babának tartja, aki végigalussza az éjszakát, és előszeretettel játszik a csörgőjével. A tervek közé tartozik, hogy egy kislánnyal is bővülni fog a család.

Ambrus Alex vasárnap volt féléves, december 16-án koraszülöttként jött világra. Az anyuka, Borgulya Éva nagyon kedves gesztusnak tartja, hogy a községben köszöntik a bébiket. Alexet nyugodt babának jellemezte, aki a korának megfelelően viselkedik. A jövőben szeretnének neki egy kistestvért is.

Az egyetlen lánynak, Sipka Amirának az apukája, Sipka László nyilatkozott. Március 29-én a gyermek annyira kíváncsi volt a világra, hogy háromnegyed óra alatt megszületett, 3520 grammal és 49 centivel. Azóta szépen fejlődik, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy két és fél hónaposan már 5,5 kilogramm és 56 centiméter. Az apa szerint észrevehető, hogy Amirának Kos a horoszkópja, ugyanis „fejjel megy a falnak”, már most látszik, hogy mindenről különvéleménye van.

Alig két hónapos Benedek Szabolcs, de már több mint 5 kg. Varró Noémi Mercédesz elmondta, a gyermek április 19-én született, és az apukája nevét kapta. A kis Szabolcs megérzi a hidegfrontot, és a meleget sem viseli túl jól.

A családok örömmel és hatalmas mosollyal vették a képviselők ajándékait. A településen a jövőben is lehet számítani arra, hogy köszöntik az újszülötteket.

Forrás és képek :promenad.hu