Tizenhárom tanuló vett búcsút szombaton Székkutason az általános iskolától. Bár azt megfogadták, hogy nem lesz szomorú az ünnepség, többen mégsem tudták a könnyeiket visszatartani. Véget ért a közösen eltöltött nyolc év.

Pontban kilenc órakor utoljára szólalt meg a csengő a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola Székkutasi Gregus Máté Tagintézményében a nyolcadikos diákok számára. Felcsendültek a ballagási dalok, és elindult a tizenhárom végzős utolsó útjára az intézmény falai között. Arcukon mosoly, és keserű könnycseppek váltották egymást, ezekben a percekben tudatosult bennük, hogy véget ért a közösen eltöltött nyolc év. Az intézmény igazgatója, Tember Tibor is sokszor a könnyeivel küzdött, mint mondta, nehezen vesz búcsút a fiataloktól.

- Azt viszont örömmel mondhatom, hogy nagyon jó tanulmányi átlaggal zárták ezt az évet is a diákok, mindegyikük továbbtanul. Van közöttük, aki szakács lesz, van aki informatikus, hegesztő, mezőgazdasági gépszerelő és az egyikük ruhatervező szeretne lenni – tájékoztatta portálunkat Tember Tibor.

Miután a diákok végigjárták a tantermeket, meglepetés várta őket az intézmény előtt, fehér galambokat engedtek szabadon, ezzel jelképezték, hogy ők is végleg kirepültek az általános iskola padsoraiból.

Ezt követően a diákok átsétáltak a Művelődési Házba, ahol Szél István, a település polgármestere a következő szavakkal búcsúzott tőlük: „Kedves ballagó diákok! Engedjétek meg, hogy bátorítsalak benneteket az elkövetkezendő kihívások leküzdésére és az életet formáló szépségek felismerésére. Ha kételkednétek többször magatokban, arra bíztatlak benneteket, hogy keressétek mindig a legmegfelelőbb utat, próbáljátok az itt megszerzett tudást kamatoztatni.”

Búcsúajándékként okleveleket és könyveket kaptak a diákok. Dovalovszky Dórát tízezer forintos pénzjutalomban is részesítették, mert a nyolc év alatt végig kitűnő tanulmányi eredményt ért el. Fejes Attilát a sportban elért kimagasló teljesítményéért emelték ki, míg Kovács Krisztiánt az irodalmi versenyeken elért sikerekért díjazták. Mindketten értékes könyvjutalmat kaptak. Az ünnepség végén a diákok alsós osztályfőnökének, Prágainé Szabó Teréziának és a felsős osztályfőnöküknek, Szabó Jánosnak is köszönetet mondott az intézmény igazgatója.

Forrás és képek: promenad.hu