1/2019. (II.13.) HVI vezetői határozat
 
Tárgy: Székkutas településen a képviselő-testületben megszerezhető mandátumszám megállapítása
                                                          
HATÁROZAT
 
A Választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (továbbiakban: Ve.) 306.§ (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi általános választására - Székkutas településen a képviselő-testület tagjainak számát a következők szerint állapítom meg:
 
Székkutas település önkormányzati képviselő-testület tagjainak száma 6 fő.
 
Jelen határozat ellen a közlését követő 3 napon belül a Székkutasi Helyi Választási Bizottsághoz (6821 Székkutas, Béke utca 2., e-mail: titkarsag@szekkutas.hu) benyújtott kifogással lehet élni. 
Jelen határozatomat hirdetmény útján, valamint Székkutas Községi Önkormányzat honlapján (www.szekkutas.hu) történő megjelentetéssel teszem közzé.
 
INDOKOLÁS
 
A Ve 306.§ (1)-(2) bekezdései alapján a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartását kezelő központi szerv az általános választás évében január 31-ig átadja a települések, a megyék, illetve a főváros lakosságszámának január 1-jei adatait a Nemzeti Választási Iroda számára. A Nemzeti Választási Iroda a lakosságszámot három napon belül közli a helyi, illetve a területi választási iroda vezetőjével.
A helyi választási iroda, illetve a területi választási iroda vezetője az általános választás évében február 15-ig határozatban állapítja meg a képviselő-testület, illetve a közgyűlés megválasztandó tagjainak számát.
 
A Nemzeti Választási Iroda - a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) által átadott adatok szerint – közölte a helyi, illetve a területi választási iroda vezetőivel a lakosságszám adatokat, mely szerint Székkutas település lakosságszáma 2019. január 1-jén 2075 fő volt. 
 
A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény (továbbiakban: Övjt.) 4. § c) pontja alapján a 10 000 vagy ennél kevesebb lakosú település - egyéni listás választási rendszerben - egy választókerületet alkot, amelyben a képviselők száma 5000 lakosig 6 fő.
 
A fenti jogszabályi rendelkezések figyelembevételével a rendelkező részben foglaltak szerint határoztam.
 
A jogorvoslatról szóló tájékoztatást a Ve. 209.§-210.§-ai biztosítják.
 
A határozat a Ve. 306.§-án, az Övjt. 4.§ c) pontján, a jogorvoslatról szóló tájékoztatás a Ve. 209.§-210.§-ain alapul.
 
 
Székkutas, 2019. február 13.                     
                                                                   
                                                                            Olasz Mónika
                                                               Helyi Választási Iroda vezetője
 
A határozat az alábbi linkre kattintva érhető el: