Nem egyszerű évzáró vacsorát tartottak szombaton este Székkutason a Fűzfa Sörözőben. Az idei területi szántóverseny teljes gárdája búcsúztatta az évet, és támogatták Mihály Károly kezdeményezését, jövőre is megrendezik a rendkívül sikeres versenyt. Ezzel azonban még nincs vége, 2014-re magát az országos döntőt hoznák a településre.

Az idei verseny, mint a támogatók, a résztvevő és a vendégek visszajelzéséből kiderült, nagyon jól sikerült, más településeken sem ennyi kategória, sem ennyi nevező, sem ennyi vendég nem jellemző, ami pedig külön örvendetes, nagyon sok a lelkes és tehetséges fiatal.

 

 

\"\"

A székkutasi versenyre a régió minden pontjáról érkeztek versenyzők, az országos döntőbe jutottak pedig gyönyörű eredményeket – első, második helyezéseket – értek el. Így a főszervező Mihály Károly feltette a kérdést, belevágjanak-e a jövőre is. A válasz egyértelmű igen volt, ehhez a település megjelent vezetői, a szponzorok, a versenyzők is egy emberként csatlakoztak.

Mihály Károly elmondta régi álmát is szeretné megvalósítani, 2014-ben magát az országos döntőt szeretné Székkutason tudni. Ehhez a szövetség támogatását is ígérte annak képviselője, a jelen lévő Bella László.

A mecénások közül Prónai Mihály kiemelte, valójában Mihály Károly nélkül nem jutattak volna el idáig, egyben megköszönte – Rostás Péter alpolgármesterrel egyetemben – az idei szervezést, azt hogy ezzel is öregbítették a település hírét.

A főszervező megköszönte a támogatók lelkiismeretes munkáját, kiemelte a Rádió 7 és a promendád.hu támogatását, valamint mesélt a kezdetekről is.

Elmondta, 1992-ben gondolt egyet és elindult a füzesabonyi versenyen, akkor még egy Zetorral. Hajnalban indult, délután ért oda, szállása nem lévén a fülkében, pokrócokon töltötte az októberi éjszakát. Másnap reggelre az akkumulátor lemerült, a versenytársak kicsit meg is mosolyogták, „ennek még a gépe se indul” jelszóval. Végül behúzták, elindult és az akkori favorit mögött a második helyen végzett. Szántóversenyző karrierje innen indult, az országos győzelmek után háromszor vett részt a világbajnokságokon, Írországban, Ausztráliában és Csehországban.

A jó hangulatú esten a bendők sem maradtak üresen, erről a marha és a vaddisznó pörökölt gondoskodott, a jó hangulatról pedig a délutáni zenés program felelősei Labozár Antal és barátai.

Forrás: promenad.hu