Kicsit csípős reggel, de verőfényes idő indította útra május 26-án a XII Székkutasi Lovasnapot, amelyre idén első ízben pályáztak, és azon a rendezésre kisebb összeget is nyert az egy éve egyesület formában működő Lovasklub.

Hagyományosan reggel ünnepi felvonulással mutatkoztak be a falu lovasai és fogatosai a település utcáit végigkocsizva, amelyre a vállalkozó szellemű Kamilla Népdalkör örökifjú asszonyai is elkísérték őket, így népdaltól volt hangos Székkutas.

A régi piactéren ezután kezdődtek a programok. A Himnusz elhangzása valamint Fehér Imre, a lovasok elnöke és Rostás Péter alpolgármester köszöntő szavai után belevágtak a lovas programokba, amelyek között délelőtt és délután akadályhajtás, közte pedig fuvaros verseny is szerepelt gumis kocsikkal.

Az egész napos programot a helyszínen profi rendezés, elektromos célberendezés segítette, de nem voltak híján árusoknak sem, így sem éhen, sem szomjan nem maradt senki. A lovasnap kulturális töltetet is kapott, hiszen este a művelődési házban felléptek a Nagymágocsi Mazsorettek, valamint Koltai Zoltán nótaénekes és zenésztársai egy fergeteges nótaestre várták a zenekedvelőket.

Forrás: promenad.hu