Az idei karácsonyi vásár számos újdonsággal, meglepetéssel szolgál majd a vásárhelyieknek. A karácsonyi vásárhoz kapcsolódik a jégpálya is, amely ahhoz hasonlóan idén szintén új helyre költözik: az Andrássy és a Dr. Rapcsák András utak kereszteződésénél lesz.

Az idei karácsonyi vásár számos újdonsággal, meglepetéssel szolgál majd a vásárhelyieknek – mondta Sonkoly Ágnes, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ munkatársa. Az egyik a helyszín: a Kossuth tér helyett a szeptember elején átadott Tornyai János Kulturális Városnegyed új sétálóutcáján helyezik el a várhatóan 20 bódét. A vásár december 2-án nyit, és 24-éig várja az ajándékvadászokat. Újdonság lesz, hogy felépítik a színpadot, amely a betlehemi jászolt „formázza", a nagyméretű állatokat – textilből, rongyból és egyéb nyersanyagokból – a helyi óvodások készítik. A színpadon szerdán, pénteken és vasárnap 17 órától tartanak fellépőnapot, ahol a szereplők karácsonyi, betlehemi jelenetekkel, énekekkel kedveskednek a közönségnek, és a vásárlókat is bevonják a produkciókba. Nagy adventi koszorút is elhelyeznek, amelyen vasárnaponként az egyházak képviselői és a városi elöljárók gyújtanak meg egy-egy gyertyát. A karácsonyi hangulatot idézik majd – a sétálóutca kivilágításán túl – a bódék közé tett díszek, valamint a tervek szerint több ponton elhelyezett, védőkerettel körbevett melegedőhelyek – vaskályhákban ropog majd a tűz.

A karácsonyi vásárhoz kapcsolódik a jégpálya is, amely ahhoz hasonlóan idén szintén új helyre költözik: az Andrássy és a Dr. Rapcsák András utak kereszteződésénél lesz. Az építési munkálatokat már megkezdték, jelenleg az alapokat alakítják ki. A pálya december 2-ától – az időjárás függvényében – február végéig várja majd a korcsolyázni vágyókat, használata a vásárhelyieknek, hagyományosan, ingyenes. Mindennap délelőtt 10 órától este 8-ig tart nyitva, viszont a hétköznapokon délelőtt 10 és 11, valamint 4 és 5 óra között csak a 10 éven aluli gyerekek vehetik igénybe a jégpályát. A téli sportok szerelmesei ebben a szezonban is kölcsönözhetnek korit a pályánál – tudtuk meg Göbl Vilmostól, az önkormányzat sajtóreferensétől.

 

- Forrás: www.delmagyar.hu -