Meg van elégedve a helyi kulturális rendezvényekkel?

Szabó Imréné a Mágocsi út egyik tanyájában él, háztartásbeliként két fiát neveli, akik a község iskolájába járnak, ahol mindig színvonalas ünnepséggel köszöntik a karácsonyt és a farsangot, és mindig részt vesznek a Mezi fesztiválon, amelyen az idén is ott lesz az egész család.

Simkó Antalné a Herbáriában dolgozik tasakolóként. A kultúrházban sok rendezvényt tartanak, a dalkör is sok helyi rendezvényen fellép, és úgy tudja, idén nyáron is megrendezik a Mezi Fesztivált. Várja már a lovas és motoros felvonulást is, amely színes programja Székkutasnak. A legtöbb programon családostul vesznek részt férjével, és két gyermekével, Krisztiánnal és Orsolyával. Az olvasókör is jó programokat szervez, voltak felolvasó délutánok, és nemsokára sor kerül Labozár Tóni bácsi könyvének a bemutatójára is.

Héjjáné Baksa Erika a művelődési központban működő virágbolt eladója, aki szívesen emlékszik a nyitott esték sorozatra, amelynek vendége volt Labozár Antal mellett az országos tv-csatornához került, székkutasi születésű Héjja Anett is. A kiállításokat is meg szokta nézni, de szereti a színházi előadásokat is, a községben van egy közel húszfős csoport, akik a Szegedi Nemzeti Színházba váltottak bérletet.

Fehér Imréné a helyi olvasókör oszlopos tagja, és a helyi rendezvényeken rendszeresen részt vesz. Meg van elégedve ezekkel, de szerinte a fiatalokat kellene felrázni a diszkós világból, és becsalni őket az olvasókörbe. Úgy tudja, hogy alakulóban van egy színjátszó csoport, de hogy mennyire aktívak ott a fiatalok, azt már nem tudja. Kiemelte a Mezi Fesztivált, amelyet nagyon jó rendezvénynek tart.

Forrás: Kutasi Hírek