Székkutason véget ért a Kattints Nagyi tanfolyam. Az utolsó csoport május 10-én, csütörtökön fejezte be a tanulást, és este átadására kerültek az oklevelek is.

A program résztvevője, Juhász Nagy Jánosné Klári elmondta, hogy számára az alapismeretek elsajátítása volt a fő cél. Használt már számítógépet, amiben a fia segített neki, de a tanfolyam révén már egyedül is tud tájékozódni az internet világában, és megtanulta a fájl csatolásokat, a képek mentését és az e-mail kezelést is.

A tanfolyamot Varga Árpád Attila tartotta, aki mindent megtett annak érdekében, hogy a résztvevők sikeresen elsajátítsák az alapokat. Természetesen voltak olyanok is, akiknek kicsit több idő kellett az ismeretek megszerzéséhez, és akik még soha nem ültek számítógép előtt, ők is sikeresen tudtak például e-mailt küldeni.

Klári elmondta azt is, hogy nagyon sok minden, amire szüksége van, megtalálható a világhálón. Nagyon szereti az egészségmegőrzés témakörét, és ha a rádióban hall valami érdekeset, arra is rákeres az interneten. Emellett az ételek elkészítésében is segítségül hívja számítógépét, így a hagyományos ételeket többféle módon el tudja készíteni a családnak.

A távoli családtagokkal és barátokkal való kapcsolattartásban is segít neki az internet a különböző üzenetküldő programok és szolgáltatások révén.

Azt is elárulta, hogy nagyon szereti a www.promenad.hu oldalt, ahol legjobban a báli fényképeket és a helyi híreket kedveli, illetve szívesen böngészi Székkutas honlapját is.

Forrás: promenad.hu