Június végén harmincadik alkalommal rendezik meg Székkutason, Héjja László tanyáján, a fél-nomád edzőtábort, ahol a harcművészetek gyakorlói és kedvelői találkoznak. A szervezők többféle edzéssel is készülnek, valamint aikido és battodo vizsgákat is lehet majd tenni.

„Ez egy félnomád edzőtábor, így nem arról szól, hogy egy légkondicionált helyen edzünk – igaz kint vagyunk a pusztában, ha fúj a szél, akkor van légkondicionálás, ha süt a Nap, akkor egy kicsit melegebb van.” – ismertette a tábort Sensei Márton Imre, akit a programokról is kérdeztünk.

Elmondta, hogy a jubileumi alkalomra többféle harcművészeti edzéssel is készülnek. A tábor főgerincét képző aikido mellett a kyokushinkai, a rendészeti közelharc, a birkózás és a taekwondo is szerepet kap, de a battodot is megismerhetik majd a résztvevők.

„Biztos lesznek a tábornak fizikailag nehéz pillanatai is, de nem csak erről fog szólni. Régebben volt, hogy egy éjszaka három éjszakai edzést is beiktattunk, de egy életkor után az ember ezt már nem tűri olyan jól.”

A tábor utolsó napján, vasárnap a vizsgák kapják a főszerepet, az aikidoso és battodosok tehetnek majd bizonyságot technikai tudásukról. Valamint meghívást kapott a táborra – többek között – Ghyczy Tamás is, aki annak idején az első tábornak is aktív résztvevője volt. Ghyczy egy bűvészműsorral is készül a többiek számára.

Forrás: promenad.hu