A Táncsics tehetségközpont két csapata szépen szerepelt a Polgár az európai demokráciában című Országos Tanulmányi Verseny Regionális Döntőjében – kaptuk a hírt az iskolából.
A verseny feladataiban állampolgári ismeretek és az Európai Unióról szóló feladatok szerepeltek. A versenykiírásnak megfelelően a verseny helyi fordulóból, regionális döntőből és országos döntőből áll.

A helyi selejtező már januárban lezajlott, a regionális döntőt március 3-án Kecskeméten rendezték. A csapatoknak 30 perces tesztet kellett írniuk, majd közéleti szituációkat megjelenítő szóbeli feladatokban kellett részt venniük a diákoknak, amelyek vita- és érvelési készséget igénylő feladatokból álltak. A második forduló előtt a versenyzők problémamegoldó, esetelemző power point bemutatót készítettek, amelyet a verseny során szóban kellett ismertetni.
Az országos döntőre ezt a problémamegoldó projektet kell továbbfejleszteniük, s részben megvalósítaniuk, majd frakcióvitában, összjátékban, EU-sajtótájékoztatóban mérik össze tudásukat. A vetélkedő második napja ún. Demokrácia-séta lesz, amikor közintézményeket (Alkotmánybíróság, Legfőbb Ügyészség, Alapvető Jogok Biztosa Hivatala, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) látogatnak meg a versenyzők.

A Töridióták nevű csapat tagjai a 12. B osztály tanulói (Csiki Rebeka, Farkas Tamás, Rácz Dávid, Rácz Tamás) 2. helyezést értek el, így továbbjutottak az országos döntőre, mely 2012. április 18-19-én lesz Budapesten. A csapat felkészítő tanára Seres Erzsébet.

Az INTEGráciák nevű csapat tagjai a 11/8. osztály tanulói (Kiss Romina, Deák Alexandra, Szokolay Jennyfer, Kaczkó Anna) 5. helyen végeztek. A felkészítő tanáruk Mucha János volt.

Forrás: promenad.hu