Mesés színdarabot tekinthettek meg a Székkutasiak szombaton délután a Művelődési házban, méghozzá a szó szoros értelmében. Első alkalommal adták elő ugyanis az 1001. Éjszaka meséje Táncos színdarabot a Sivatag Gyöngye Hastánccsoport és a Hunyadiak Örökében Történelmi Hagyományőrzők.

Minden évbe készülnek hastánc gálával, de tavaly először egy kisebb színdarab előadására is sor került, amely olyan sikeresnek bizonyult, hogy a szervezők úgy gondolták, idén egy komplett színdarabot tárnak a székkutasi közönség elé, mondta el portálunknak Sipka László, a Hunyadiak Örökében Történelmi Hagyományőrzők Heroldja.

A történet egy régi középkori szerelemről szólt, ahol egy lovag és egy fiatal szép hölgy próbált egybe kelni. A szultán viszont elrabolta a hölgyet, és a saját háremébe zárta. A darab ennek a szerájnak a történetét mutatta be. A második felvonásban viszont Tamás lovag megkereste szerelmét.

A lovagot Németh Tamás, a hölgyet, Jankát pedig Szűcs Janka alakította. A szultánt Faragó Tamás testesítette meg, a háremhölgyek vezetőjét pedig Baranyi Mónika. A mesélő szerepében Sipka László előadását élvezhette a közönség.

Az előadás utáni vacsorán egy reneszánsz-kori táncműsort, illetve egy régi középkori táncházat is tartottak a lelkes közönségnek.

Forrás: promenad.hu