A választást megelőző héten hódmezővásárhelyen az okmányiroda a hét munkanapjain este hatig fogadja az ügyfeleket, és a hétvégén is nyitva tartanak, hogy a vasárnapi, országgyűlési választáson történő szavazáshoz szükséges, de lejárt, vagy megrongálódott okmányok pótlásáról gondoskodjanak – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján dr. Égető Gábor, a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezető-helyettese.

Dr. Égető Gábor elmondta: ezen a héten szerdán, csütörtökön és pénteken este hat óráig várják az ügyfeleket, míg szombaton reggel nyolctól este 6-ig, és vasárnap reggel 8-tól este hétig tartanak nyitva. A hivatalvezető-helyettes hozzátette: a meghosszabbított nyitva tartás alatt csak a szavazáshoz szükséges iratok pótlását végzik el, azaz a személyi azonosság igazolására alkalmas, lejárt személyi igazolvány, útlevél, vagy jogosítvány esetében adnak ki ideiglenes iratot, illetve a lejárt lakcímkártya megújításáról gondoskodnak.

Dr. Égető Gábor felhívta a figyelmet, hogy ez az eljárás illetékköteles, amelyet a helyszínen bankkártyával, illetőleg postai csekk befizetésével róhatnak le az ügyfelek. Azonban tudni kell, hogy a vásárhelyi posta csak szombat délig tart nyitva, ezért ezután csak bankkártyás fizetésre van lehetőség a helyszínen, készpénz ellenében csak Szegeden végzik el a személyi azonosító okmány pótlását, ahol az okmányirodában házipénztár is működik.

Az ügyfeleket munkanapokon a megszokott bejáraton, a házasságkötő terem felől várják az okmányirodában, azonban szombaton és vasárnap a főbejáraton át, a Kossuth tér felől közelíthető meg az okmányiroda.

Dr. Égető Gábor kérte, hogy a választásra jogosultak mihamarabb ellenőrizzék irataik érvényességét, azonban akár a választás napján is lesz lehetőség a lejárt iratok ideiglenes pótlására.

A hivatalvezető-helyettes elmondta: az okmányiroda és a vásárhelyi polgármesteri hivatal hétfőn technikai okok miatt zárva tart, azonban a kormányablakban és a társadalombiztosítási ügyekben hétfőn is lesz ügyintézés.

- Forrás: www.promenad.hu -